Blog‎ > ‎

Provokationer

indsendt 9. okt. 2013 07.10 af Mettelene Jellinggaard   [ opdateret 6. jul. 2016 07.22 ]

Vi har kaldt vores tænketank PROVOKATOR fordi vi mener at det er alvorligt på tide at gøre op med den herskende totale enighed om at individet er verdens centrum. Vi gør oprør mod et arbejdsliv, hvor vi hver dag bliver fyldt med nederlag, mål vi ikke kan nå og tilbud om - endnu mere - coaching.

Vi har skabt et arbejdsliv, som ikke tager hensyn til vores biologiske behov. Det vil vi gøre noget ved.

provokation, -en, -er (afl. af provokere) udfordring
provokere, -ede, udfordre, fremkalde
anfægtelser, (flertal) samvittighedsnag, skrupler
anfægte, rokke ved, berøre

Provokator vil rokke ved de faste overbevisninger om at vi via personlig udvikling og individuelle bestræbelser på at effektivisere og optimere på alle områder bliver mere produktive og mere tilfredse og kan finde uanede ressourcer inde i os selv og andre, hvis bare vi lærer at tage personligt ansvar, finder vores indre gudinde osv...

 

Vi har i lang tid set med bekymring på, hvordan vi som individer får det værre, jo mere vi gør for at få det bedre. Og vi har fået anfægtelser over at skulle levere mere og mere af det, som har så mange alvorlige bivirkninger, og som i samspil med andre moderne styrings- og ledelsesmetoder fungerer som decideret giftige tilsætningsstoffer. Tværtimod virker de individuelt rettede tiltag i mange tilfælde stik mod hensigten og skaber i stedet en ond spiral af uproduktivitet og dårlig trivsel.

 

Derfor må vi nu udfordre og anfægte de sandheder, metoder, værktøjer og blandingsforhold som er skadelige - både for menneskers og virksomheders overskud. Og meget bekræfter os i at tiden er kommet til at gøre op med de ensidige sandheder, selvoptagetheden, moderne management og den religiøse betydning det moderne arbejdsliv har fået for vores identitet og balancen mellem vores arbejdsliv og det andet liv (eller manglen på samme).

 

 

Vi stopper selvfølgelig ikke med kritikken. Vi er praktikere og har derfor også veldokumenterede bud på, hvad vi kan gøre i stedet. Således kan vi både hjælpe med den nødvendige erkendelse og refleksion - men også bistå virksomheder, ledere og medarbejdere med at komme i gang med en bedre fremtid.